Veelgestelde vragen

Heb je een andere vraag?
Mail ons dan via het contactformulier. Je ontvangt binnen 2 werkdagen antwoord. De antwoorden op je vragen worden anoniem op deze pagina geplaatst zodat ook anderen hier hun voordeel mee kunnen doen.


Moet je Prefert dagelijks gebruiken?

Nee, Prefert hoef je niet elke dag te gebruiken, net zoals je niet elke dag van de maand hoeft te vrijen om zwanger te worden. Normaal gebruik je het alleen rond de dagen dat je ovuleert.


In de bijsluiter van Sensilube staat dat het middel niet zaaddodend is. Kan ik het dan veilig gebruiken als ik zwanger wil worden?

Nee. De opmerking heeft betrekking op het feit dat dit glijmiddel geen zaaddodende stoffen bevat, zodat je niet zwanger zult worden. Vroeger waren er glijmiddelen en pasta’s die je als anticonceptie kon toepassen. De zuurgraad (pH) van het product is echter te hoog als je zwanger wilt worden. Door een te hoge zuurgraad en osmolariteit van het product wordt de beweeglijkheid en levensvatbaarheid van de zaadcellen nadelig beïnvloed.


Kun je Prefert ook gebruiken tijdens niet vruchtbare dagen, als de vagina wel een lage PH-waarde heeft, of veroorzaakt dit dan dat de balans verstoord wordt van de vagina en dat een schimmelinfectie het gevolg is?

Je kunt Prefert ook tijdens de onvruchtbare dagen gebruiken zolang dit maar niet dagelijks is. Tenslotte is het sperma van de man ook vrijwel basisch en geeft ook niet altijd aanleiding tot een infectie. Ga je het echt intensief gebruiken, dan loop je kans om je vaginale flora te verstoren waardoor je eerder een bacteriële vaginose dan een schimmelinfectie kunt oplopen.